האם ויתור על ארוחת הערב מסייע לירידה במשקל?
האם לחם מלא גורם לירידה במשקל?
האם כולסטרול הוא באמת קללה?
האם דיאטה נטולת גלוטן בריאה יותר עבורנו?
מה פירוש המילים המודפסות על תוויות המזון כמו: אורגני, פרה-ביוטיקה, שומן טראנס…
האם תזונה צמחונית או טבעונית בריאה יותר מתזונה הכוללת בשר ומוצרים מן החי?
האם ישנם יתרונות בצום לסירוגין?
אם אתם רוצים לדעת יותר- אתם מוזמנים ללמוד את מדעי התזונה
מבחן הבגרות במדעי התזונה מורכב משילוב של תכנים במדעי התזונה (רכיבי מזון, אנרגיה, בריאות, צרכנות ועוד), ותכנים בתחום טכנולוגיות של מזון (מיקרואורגניזמים, עיבוד מזון, שימור מזון ועוד).
תכנית הלימודים מנגישה את הידע המדעי הנדרש כדי לסגל הרגלי תזונה נכונים להשגת בריאות תקינה ולשיפור איכות החיים. הלימודים משלבים עבודה מעשית מהנה וחווייתית בתוך סדנת הבישול המרווחת והמצויידת באופק.
הרכב 5 יחידות הלימוד:
הערכה חלופית 46283(40%)- מורכבת מעבודה וממבחן מעקב:
*עבודת אגרוטופ- בצוע מחקר מדעי כמותי מתמשך/ בצוע מחקר איכותני (מעורבות קהילתית)/ הגשת תלקיט מחקרים קצרים, יכול להתבצע עם קבוצת תלמידים.( 3 מחציות)
*מבחן מעקב- מבחן בעל פה (מורה מלמד/מורה אורח) המסכם שנתיים של עבודה מעשית. ניתן לכלול פרמטרים שונים של העבודה המתמשכת.
מבחן עיוני (60%)– 46388
נושאי הלימוד במדעי התזונה:
1.רכיבי המזון ותפקודם בגוף האדם: פחמימות, שומנים, חלבונים, מים, ויטמינים ומינרלים.
- אנרגיה ומזון- קצובת מזון- כמות רכיבי המזון היומית המומלצת לבריאות תקינה
- בריאות ומזון- חשיבות המזון לגדילה, תפקוד תקין ומניעת נזקים ומחלות. הרגלי תזונה נכונים
- צרכנות מזון והיבטים חברתיים- תרבותיים.
- טכנולוגיה של המזון.